flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів та працівників апарату Господарського суду Львівської області

07 лютого 2014, 09:00
 
6 лютого 2014 року в приміщенні Господарського суду Львівської області відбулися загальні збори суддів та працівників апарату суду.
Відкрив збори голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич.
У вступній частині заходу голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький вручив почесну відзнаку Вищого господарського суду України "Знак Пошани" судді Господарського суду Львівської області Станьку Лук’яну Лук’яновичу, з нагоди ювілею – 65 річчя.
 
Порядок денний заходу включав наступні питання:
1. Звіт голови Господарського суду Львівської області Юркевича М.В. про результати роботи суду в 2013 році.
2. Звіт керівника апарату суду Качура Ю.І. про роботу апарату суду у 2013 році.
3. Звіти керівників відділів про роботу структурних підрозділів апарату суду у 2013 році.
Даний захід відбувся на виконання вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та пункту 3.11 розділу 3 Плану роботи Львівського апеляційного господарського суду на 2014 рік про надання методичної допомоги господарському суду Львівської області та підведення підсумків роботи за 2013 рік.
Голова апеляційної інстанції Борис Плотніцький зауважив на тому, що Вищим господарським судом України ведеться постійна робота з недопущенням подвійної практики, яка має величезне практичне значення для правозастосовчої діяльності судів. Львівський апеляційний господарський суд стабільно працює над викоріненням подвійної практики в судах, які входять до Львівського апеляційного округу. Одним з найбільш ефективних шляхів надання методичної допомоги є безпосередній виїзд в суди перших інстанцій,  оскільки така форма спільної роботи дозволяє суддям більш детальніше обговорити ту чи іншу норму права, досягнути взаєморозуміння, що в кінцевому результаті сприяє створенню єдиної судової практики і дозволяє уникати виникнення аналогічних помилок у майбутньому, та є додатковим чинником для підвищення самоорганізації та покращення роботи в цілому.
Підводячи підсумки зборів, голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький відмітив  покращення показників роботи господарського суду Львівської області, зокрема, зазначивши про зменшення кількості скасованих рішень в 2013 році при зростанні загальної кількості  прийнятих процесуальних документів та поданих апеляційних скарг. Показник скасованих справ є майже вдвічі меншим у порівнянні з 2012 роком.
Борис Плотніцький високо оцінив зусилля керівництва суду по створенню належних умов для колективу суду і сторін.
За результатами капітального ремонту та реконструкції приміщення суду в 2013 році здійснені наступні покращення: відремонтовано приміщення 2-го поверху під використання 12 залів судових засідань; утеплено та оздоблено фасад будинку суду; зроблено надбудову шатрового даху над актовим залом та освоєно приміщення площею 200 кв.м. під робочі кабінети; завершено реконструкцію мансардного (7-го) поверху (площа 530 кв.м.) під 12 робочих кабінетів та конференц-зал; виконані роботи по реконструкції головної сходової клітки; здійснено реконструкцію входу у приміщення суду; проведені ремонтні роботи по виведенню з аварійного стану елементів фасаду.
Голова апеляційного суду подякував працівникам Господарського суду Львівської області за сумлінну роботу та побажав і в подальшому прагнути до покращення її результатів.