flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект «Контрольний перелік з підвищення якості правосуддя та роботи судів»

04 липня 2018, 15:00

«Не можна говорити про ефективну роботу суду, не оцінивши її»                

 

 

В березні 2018 року Громадською організацією «Інститут судового менеджменту» на чолі з Наталією Чумак за підтримки Програми  USAID «Нове правосуддя» вперше в Україні  реалізовано проект «Контрольний перелік з підвищення якості правосуддя та роботи судів».

Цей перелік є інструментом самоаналізу, що дозволяє головам судів, суддям, працівникам судів, очільникам судової системи здійснювати їхні функції з огляду на потреби в покращенні якості правосуддя в Україні.

Організаторами було розроблено перелік питань та проаналізовано відповіді з п’яти основних аспектів діяльності 101 суду першої інстанції, 10 апеляційних судів та 4 територіальних управлінь ДСА у Львівській, Одеській, Хмельницькій областях та міста Києва.

 

Участь в дослідженні взяв і Львівський апеляційний господарський суд.

 

Проект базувався на дослідженні основних аспектів діяльності судової системи:

 

 

 

 

 

 

 

Організатори даного Проекту провівши дане дослідження зробили наступні висновки:

  • Модель «Контрольний перелік» цілком прийнятна для вимірювання комплексних змін в судовій системі щодо її незалежності та підзвітності, якості судового адміністрування, доступу до правосуддя та довіри громадян до судової влади України.

 

  • Отримані результати дають бачення тих слабких ланок судової системи, які потребують підтримки та розробки відповідних політик, та напрямків для подальшої стратегії розвитку.

 

  • І головне, процес самооцінювання по системі «Контрольний перелік» дає професійному судовому адміністратору цінний досвід аналітичної роботи над сильними та слабкими сторонами організації роботи в суді, а також фокусування уваги над напрямками діяльності, що потребують вдосконалення та підтримки ресурсами.

 

Проект «Контрольний перелік» - від якості роботи до довіри громадськості судовій владі!

З повним текстом Звіту про результати оцінювання пілотних судів можете ознайомитись за посиланням