flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Належне відправлення правосуддя - запорука громадської довіри до суду»

20 квітня 2018, 16:00

Довіра до судової системи потрібна не лише судам і суддям, вона потрібна всьому українському суспільству, оскільки є запорукою демократичної правової системи, - підкреслила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

19-20 квітня 2018 року начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна взяла участь у міжнародній конференції «Належне відправлення правосуддя - запорука громадської довіри до суду» у місті Києві.

Підводимо підсумки першого дня міжнародної.

День був надзвичайно цікавим та інформаційно насиченим. Учасники обговорили фактори, які впливають на рівень довіри суспільства до суду; вплив візуальних засобів комунікації на довіру громадськості до судової влади; роль судді в процесі відправлення правосуддя в питанні вияву поваги до учасників процесу з метою підвищення рівня довіри до судової влади; питання судів і телебачення в контексті сприйняття суду громадськістю.

Міжнародні експерти поділились власним досвідом комунікативної політики Великобританії та США задля підвищення прозорості та відкритості судової влади.

Другий день міжнародної конференції «Належне відправлення правосуддя - запорука громадської довіри» було присвячено питанням архітектури будівель судів в Україні та інноваційних рішень в судовому будівництві з практики США та Молдови; покращення умов доступності до правосуддя людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Віце-Президент Інституту судового управління, Ад’юнкт-Професор Університету штату Мічиган, США -Тім Діббл поділився власним досвідом глобального масштабу щодо архітектури будівель судів Франції та Бельгії; навів результати аналізу українських будівельних норм і правил, встановлених для будівництва судових установ, на предмет їх відповідності сучасним світовим стандартам.

Пан Діббл відзначив реальні дії українських судів в напрямку покращення умов перебування в судах відвідувачів та зазначив, що в судах США відсутні безкоштовні послуги з ксерокопіювання документів, на відміну від судових установ в Украіні.

Суди не збираються зупинятись на досягнутих результатах, оскільки в центрі уваги в правовій державі є людина та її інтереси