flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надвечір’я Богоявлення та Хрещення Господнього

19 січня 2018, 12:30

Третім і завершальним акордом різдвяно-новорічних святкувань є Йордан, або Водохреща, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня.

Із цим святом пов'язують хрещення в річці Йордан Ісуса Христа Святим Іоанном Хрестителем. Згідно з Біблією, під час хрещення на Ісуса з неба у вигляді голуба зійшов Святий Дух і пролунав голос Божий, тому свято і називається Богоявленням.

З найдавнішніх часів вважається, що на Водохреща вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду.

19 січня 2017 року священик Храму Святого Апостола і Євангеліста Луки Отець Андрій провів Богослужіння для суддів і працівників апарату нашого суду, звершив чин освячення води. Отець Андрій освятив робочі кабінети суддів та працівників суду.

Також до нас завітав фольклорний вокальний ансамбль «Джерело». Співочий колектив радісно защедрував на щастя та здоров’я на цілий рік.

Щороку, очищуючись освяченою водою, ми ніби знову народжуємось, залишаючи у минулому сварки, невдоволення, образи та негаразди.

Хай Рік наповнюється здоров’ям і щастям, добром і радістю, миром та спокоєм!