flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки семінар-наради

22 квітня 2013, 09:00
19 квітня 2013 року в приміщенні Львівського апеляційного господарського суду відбувся семінар – нарада, періодичного навчання суддів місцевих господарських судів Львівського апеляційного округу на тему: «Практика вирішення актуальних питань застосування норм матеріального та процесуального права». В роботі наради взяли участь судді та голови судів Львівського апеляційного округу.
Відкриваючи захід, голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький зазначив, що такі семінар-наради вже стали традицією та висловив сподівання, що судді Львівського апеляційного округу мають можливість обговорити нагальні проблеми та актуальні питання застосування норм матеріального та процесуального права.
Предметом обговорення на семінар-нараді стали процесуальні аспекти виконання грошових зобов’язань в господарському судочинстві.
Значний інтерес і жваву дискусію викликали виступи учасників заходу присвячені проблемним питанням, що виникають на практиці при застосуванні положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в редакції Закону України № 4212-VI від 22 грудня 2011 року.
Крім того, на семінар-нараді було обговорено питання щодо порядку та практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України, щодо складу судових витрат та досить актуального питання для господарських судів – сплати судового збору.
Учасники семінару зійшлися на думці, що проведення зазначеного заходу дає змогу попередити подвійну практики застосування законодавства та таким чином полегшити роботу суддям-господарникам. Підсумовуючи захід, учасники обговорення встановили, що значна частина питань потребує більш конкретного правового визначення та обговорення за участю представників Вищого господарського суду України.