flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл

30 березня 2015, 10:00
 
27 березня 2015 року голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та начальник відділу забезпечення роботи голови та заступників голови суду Валерія Максіна взяли участь у круглому столі на тему: «Роль медіа в правовому середовищі».
 
Організатором заходу виступила Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України» Відділенняу Львівській області на чолі з Антоном Подільчаком.
         Основна мета круглого столу:
  • проаналізувати спільні можливості Асоціації правників України, правоохоронних, судових органів щодо забезпечення більш широких зв’язків з громадськістю за допомогою засобів масової інформації;
  • обговорити практичні питання напрацювання тематичних напрямків роботи юридичної спільноти із ЗМІ, виявити проблеми, що найбільше турбують громадськість Львівщини;
  • скоординувати спільні дії Асоціації правників України, представників правоохоронних та судових органів з журналістами щодо вчасного та об’єктивного інформування громадськості про діяльність юридичної спільноти через ЗМІ;
  • сформулювати концепцію спільної роботи в напрямку підвищення рівня правової культури суспільства та забезпечення верховенства права.
Участь у заході взяли провідні правники Львівщини, серед яких представники спеціалізованих судів та судів загальної юрисдикції, прокурори, представники Державної судової адміністрації, представники МВС України, науковці, практикуючі адвокати, провідні юристи, що практикують у різних галузях права, вітчизняні та локальні ЗМІ.
Учасники заходу обговорили найактуальніші питання та найгостріші проблеми, пов’язані із  висвітленням сучасними ЗМІ діяльності органів державної влади та адвокатури, а також професійністю та незалежністю ЗМІ , як у Львові, так і в Україні в цілому. Також обговорили реальний стан відносин між громадськістю та правовою спільнотою Львівщині, шляхи покращення внутрішньої та зовнішньої комунікації, шляхи вдосконалення механізму реалізації права на інформацію, якою володіють правоохоронні, судові органи та правники, з метою забезпечення гарантій бути почутими для усіх груп населення Львівщини.
Проведення подібних заходів – однозначно позитивне явище, яке має стимулювати розвиток здорових стосунків мас-медіа зокрема із судовою владою, і, як наслідок, відновлення довіри до судової влади з боку населення.