flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар

23 березня 2015, 09:00

  

Судді господарських судів України взяли участь у семінарі з питань розгляду спорів щодо користування земельною ділянкою.
 
20 березня 2015 року на базі Львівського апеляційного господарського суду Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Національним суддівським інститутом м. Оттава, Канада було проведено навчальний семінар для суддів місцевих господарських судів, призначених на посаду вперше.
Вітальними словами захід відкрили Директор юридичних та освітніх питань, групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту, Оттава, Канада - Доналд Чіассон, голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна.
Мета семінару - вдосконалення системи підготовки фахівців судової системи України з урахуванням світових стандартів і питання про роль і перспективи розвитку Національної школи суддів України для формування необхідних професійних якостей, навичок, якими повинен володіти суддя; впровадження принципів ефективної підготовки, застосування інноваційних методик в процесі навчання суддів.
У роботі семінару взяли участь: суддя Вищого господарського суду України Світлана Бакуліна, суддя господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний суддя господарського суду Автономної Республіки Крим Антон Пукас, начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККС та ВРЮ Національної школи суддів України, к.ю.н. Олександр Іщенко та головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККС та ВРЮ Національної школи суддів України, к.ю.н. Марина Самофал.
 
Учасники семінару обговорили практичні питання та визначили проблемні аспекти правозастосовної практики, які виникають у зв’язку з реалізацією прав на земельні ділянки у судах господарської юрисдикції; пов’язані із розглядом спорів щодо припинення та поновлення договорів оренди землі; щодо визнання недійсними договорів оренди землі з підстав порушення права або легітимного інтересу позивачів. Обговорили правові підстави та порядок відповідальності за порушення земельного законодавства.
Суддям, призначеним на посаду вперше, з місцевих господарських судів Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Закарпатської, Хмельницької та Чернівецької областей вручено Сертифікат Національної школи суддів України.
Доналд Чіассон висловив підтримку починанням та устремлінням суддівського корпусу та Національної школи суддів України і наголосив на необхідності подальшої співпраці, зокрема у сфері розроблення стандартизованих програм підготовки суддів.