flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчальний семінар

12 березня 2015, 14:00

10 - 11 березня 2015 року у місті Львові відбувся навчальний семінар для суддів західних областей України на тему: «Процедура вирішення спорів у досудовому порядку».

Цей захід організовано Офісом Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади спільно із Вищою кваліфікаційною комісією суддів України в рамках українсько-канадського проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку».

У роботі навчального семінару взяли участь судді судів Волинської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької областей, а також канадські судді п. Тадеуш Зажечни та п. Дональд Брик, адвокати із Канади п. Тоні Маркс та п. Алан Макінтайр, які є постійними експертами Проекту із запровадження процедури досудового врегулювання спорів в Україні. 

Від Львівського апеляційного господарського суду участь в семінарі взяв суддя, член Ради суддів господарських судів України Желік Максим Борисович.

Одним із компонентів даного Проекту стало запровадження процедури досудового врегулювання спорів за допомогою судді на базі чотирьох пілотних судів: окружних адміністративних судів Одеської, Івано-Франківської областей, Малиновського районного суду м. Одеси та Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Представниками пілотних судів Проекту було наголошено на перспективах запровадження цієї процедури в усіх судах України. Крім цього, суддями-доповідачами було акцентовано увагу учасників семінару на конкретних результатах роботи в рамках Проекту та головній перевазі Проекту – можливості ефективно організувати розподіл робочого часу між суддями.

Усі чотири пілотні суди в рамках роботи цього компоненту Проекту єдині у своєму висновку, що головною перевагою запровадження цієї процедури у судах є економія коштів та часу усіх потенційних учасників судового процесу, та відзначили, що порівняно з минулими роками кількість укладених мирових угод у цивільних справах збільшилася вдвічі.

Учасники семінару зійшлися в єдиному, що, крім інших переваг, запровадження такої процедури у судах України сприятиме підвищенню авторитета суддів та судів у суспільстві, зниженню соціальної напруги в суспільстві.