flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміцнення довіри громадськості до судової влади

26 лютого 2015, 10:32
                                                                                                                     
 
Зміцнення довіри громадськості до судової влади
через покращення взаємної комунікації
 
24-25 лютого 2015 року голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та заступник керівника апарату суду Христина Хомин взяли участь у міжнародній конференції з питань зв’язків з громадськістю у судах та тренінгах для суддів та прес-секретарів.
Організаторами заходу є Рада суддів України та Проект «USAID»«Справедливе правосуддя».
Основна мета конференції та тренінгів:
  • Обговорення шляхи покращення комунікаційної політики у діяльності судів, органів суддівського самоврядування та судових установ;
  • Ознайомлення учасників заходу з передовим досвідом побудови ефективної моделі зв’язків з громадськістю в судах у Сполучених Штатах Америки та Великобританії;
  • Визначити наступні кроки покращення процесу комунікації судової влади України з громадськістю.
Міжнародна конференція зосередилася на визначенні змісту ефективної комунікації і важливості її налагодження між судовою владою в Україні та громадськістю, задля підвищення обізнаності громадян про діяльність судів й зміцнення до них довіри, подолання в ЗМІ негативного образу української судової влади та шляхів корегування такого підходу.
           
 
Учасники заходу обговорили роль та завдання прес-секретарів у підтриманні зв’язків з пресою для належного інформування громадськості, а також зразки комунікаційних стратегій, які розроблені та впроваджуються судами. Також обговорили шляхи покращення внутрішньої та зовнішньої комунікації у судах.
Ознайомилися учасники конференції і з досвідом функціонування прес-центрів судової влади у Сполучених Штатах Америки та Великобританії та обговорили можливість запозичення такого досвіду для організації діяльності прес-центру судової влади, в тому числі щодо кваліфікаційних вимог до його працівників.
Тренінги пройшли у форматі відкритої дискусії, під час якої було обговорено особливості організації комунікаційної політики судів, як України, так і США та Великобританії, а також обмінялися досвідом роботи.
Наприкінці зазначимо, що проведення подібних заходів – однозначно позитивне явище, яке має стимулювати розвиток здорових стосунків мас-медіа із судовою владою, і, як наслідок, відновлення довіри до судової влади з боку населення.