flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Загальні збори суддів

20 лютого 2015, 09:00

  

19 лютого 2015 року в Господарському суді Тернопільської області проведено загальні збори суддів та працівників апарату суду. Даний захід відбувся на виконання вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та пунктів 3.3 розділу 3 Плану роботи Львівського апеляційного господарського суду на 2015 рік про надання методичної допомоги Господарському суду Тернопільської області та підведення підсумків роботи за 2014 рік.
Від Львівського апеляційного господарського суду участь в зборах взяла заступник голови суду Тетяна Костів та суддя Максим Желік.
У своєму виступі Тетяна Костів провела аналітичний огляд стану здійснення правосуддя в Господарському суді Тернопільської області та причини скасування та змінення судом апеляційної інстанції судових рішень прийнятих Господарським судом Тернопільської області.
Зокрема встановлено, що в апеляційному порядку у 2014 році переглянуто по суті 322 справи Господарського суду Тернопільської області, що становить 13,6% від загальної кількості переглянутих Львівським апеляційним господарським судом справ по суті по округу (2360) та на 8 справ менше в порівнянні з 2013 роком (330 справ).Скасовано та змінено 83 судових рішень господарського суду Тернопільської області, що становить 25,8% та на 13 судових рішень менше в порівнянні з 2013 роком, в якому показник скасованих та змінених становив 29,1% (96 рішень) до розглянутих в апеляційному порядку справ по суті, що свідчить про покращення якості роботи суддів.
Заступник голови суду проаналізувала статистичні дані по окремих категоріях справ та зауважив на тому, що найбільший відсоток скасованих судових рішень стосується спорів, пов’язаних із захистом права власності, спонукання виконати або припинити певні дії, із орендними правовідносинами,  а також у спорах, пов’язаних з банківською діяльністю, а підставою їх скасування є порушення норм матеріального права та неповне з'ясування судом обставин, що мають значення для справи.
Також, було звернула увагу суддів на допущені порушення норм матеріального та процесуального права при розгляді справ та наголошено на необхідності своєчасного виготовлення та направлення процесуальних документів учасникам судового процесу.
Доповідач подякувала працівникам Господарського суду Тернопільської області за сумлінну роботу, побажала підвищення самоорганізації та покращення роботи в цілому.