flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл

23 червня 2014, 09:00
 
18 червня 2014 року у Вищому господарському суді України відбулося засідання "круглого столу" з питань особливостей розгляду справ про банкрутство.
Захід відкрив Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, який наголосив на важливості питань, винесених на розгляд "круглого столу", як для економіки України та її інвестиційної привабливості, так і для всієї судової системи в цілому. Він також висловив сподівання, що в низці заходів, присвячених проблемам відновлення платоспроможності боржника та процедурам банкрутства, буде розроблена єдина концепція розгляду даної категорії справ.
Участь в заході також взяли заступник Голови ВГСУ Сергій Могил, секретар третьої судової палати ВГСУ Ірина Панова, заступник Міністра юстиції України - керівник апарату Ігор Алексєєв.
Від Львівського апеляційного господарського суду участь у заході взяла суддя Гриців Віра Миколаївна.
Всі виступаючі висловили спільну думку щодо необхідності підвищення рівня відповідальності кожного судді в процесі здійснення правосуддя, оскільки до справ про банкрутство завжди прикута особлива увага громадськості. Адже з набуттям чинності нової редакції Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом" з'явилося багато питань. Захід був покликаний обговорити їх та визначити фактичний стан речей, знайти найбільш больові точки та існуючі труднощі у застосуванні вищевказаного закону з метою формування єдиної судової практики у справах про банкрутство. Особлива роль в цьому процесі належить апеляційним та місцевим господарським судам, які є основною ланкою в процесі здійснення правосуддя у справах про банкрутство. Адже саме в цих судах формується судова практика вказаної категорії справ.

В свою чергу, учасники підтримали ініціативу Вищого господарського суду України щодо проведення тематичних зустрічей саме у форматі "круглого столу" як найбільш ефективної дискусійної панелі.