flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання суддів

10 червня 2014, 10:00
 
2–6 червня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України провела підготовку суддів  апеляційних господарських судів.
 
 
Вітальними словами підготовку відкрили проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України, професор, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук - Наталія Шукліна та Голова Вищого господарського суду України, заслужений юрист України - Богдан Львов.
 
Від Львівського апеляційного господарського суду участь у заході взяли судді: Галина Кордюк, Олег Матущак, Марія Хабіб, Ярослав Юрченко.
 
Під час занять вивчено такі питання:
– Право апеляційного оскарження, порядок та межі перегляду справи в апеляційній інстанції. Аналіз причин скасування та зміни судових рішень у сфері господарського судочинства в касаційному порядку.
 
– Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в  Україні.
 
–Господарські зобов’язання. Поняття зобов’язань, відповідальність за порушення зобов’язань.
 
–Комунікації в судовій владі. Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві. Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду. Співпраця та спілкування суддів з засобами масової інформації. Моделювання проведення в залі судового засідання фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо і телебаченню.
 
– Питання єдності судової практики при розгляді господарських справ.
 
– Деякі питання застосування земельного законодавства при розгляді господарських справ.
 
– Застосування в роботі місцевих та апеляційних  господарських судів постанов Пленуму Верховного Суду України  та пленумів вищих спеціалізованих судів. Узагальнення судової практики як засіб вдосконалення судової діяльності.
 
– Перегляд судових рішень в апеляційному та касаційному порядках. Аналіз помилок судів, які стали підставою для перегляду судових рішень.
 
– Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.
 
– Статті 6, 13, 14 та стаття 1 Першого протоколу до Конвенції. Доступ до суду касаційної інстанції та роль вищих судів відповідно до практики Європейського суду з прав людини. Закон України “Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”.
 
– Особливості розгляду спорів, пов’язаних із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності в мережі Інтернет.
 
– Морально-етичні стандарти поведінки судді.
 
– Нове законодавство про банкрутство: ідеологія та основні новели.
 
– Відновлення платоспроможності боржника та санація.
 
– Новели законодавства про банкрутство в Україні.
 
– Українське ділове мовлення.
 
– Психологічні прийоми запобігання розвитку професійного вигорання в суддів.
 
– Участь адвоката в господарському судочинстві: новели законодавства про адвокатуру.
 
– Мистецтво правового письма та процесуального документування.
 

Після закінчення підготовки суддям вручено Сертифікат Національної школи суддів України.