flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл

22 жовтня 2018, 14:30

19 жовтня 2018 року у місті Львові за участю суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню проблемних питань застосування Господарського процесуального кодексу України.

Круглий стіл проводився Касаційним господарським судом у складі Верховного суду на виконання пункту 2.10 розділу ІІ Плану роботи на 2018 рік.

Захід організовано Західним апеляційним господарським судом спільно з Господарським судом Львівської області.

Участь у круглому столі взяли участь: Тетяна Дроботова, секретар судової палати, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Костянтин Пільков, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Юрій Чумак, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Борис Плотніцький, голова Західного апеляційного господарського суду, Михайло Юркевич, голова господарського суду Львівської області, судді господарських судів Західного та Північно-західного апеляційних округів.

Від Західного апеляційного господарського суду учасниками круглого столу були судді Наталія Галушко., Оксана Дубник., Максим Желік, Оксана Зварич, Галина Кордюк, Ганна Орищин.

Захід відкрив Борис Плотніцький, який представив модераторів круглого столу, теми доповідей та побажав усім конструктивної роботи.

З вступним словом до учасників круглого столу звернулася Тетяна Дроботава, яка привітала усіх учасників круглого столу, побажала плідної співпраці і зазначила в контексті прийняття нового ГПК України, що «без змін немає прогресу».

Під час круглого столу відбулося три панелі, а саме:

- Докази в господарському процесі (модератор - Костянтин Пільков, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду);

- Участь прокурора в господарському процесі (модератор - Юрій Чумак, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду);

- Питаня, що виникають при застосуванні ГПК України (модератор - Тетяна Дроботова, секретар судової палати, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду).

В ході доповіді між суддями виникла жвава дискусія стосовно змін у процесуальному законодавстві, проблемних питань та практики застосування норм права.

Судді задавали запитання та одразу ж отримували вичерпну відповідь на них.

По завершенню доповіді Тетяна Дроботова запропонувала усім учасникам в письмовому форматі обмінюватися думками з проблемних питань та пропонувати шляхи їх вирішення.

Усі учасники круглого столу подякували доповідачам та організаторам за проведення семінару в такому форматі та висловили сподівання на подальші зустрічі.