flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практичні навики для тренерів

30 березня 2018, 12:00

27 – 29 березня 2018 року суддя, секретар І судової палати Львівського апеляційного господарського суду Світлана Бойко взяла участь у тренінгу для тренерів з питань залучення суддів-наставників до процесу підготовки кандидатів на посаду судді із застосуванням індивідуального підходу під час проходження ними стажування.

Захід організовано Національною школою суддів України спільно з програмою USAID “Нове правосуддя”.

У ході тренінгу учасники визначили вимоги до суддів-наставників (коучів) та їх обов’язки під час спеціальної підготовки. Тренери опрацювали елементи, етапи та цілі традиційного наставництва, а також порівняли і зіставили традиційне наставництво із наставництвом для кандидатів на посаду судді, передбаченим спеціальною підготовкою, та висвітлили його особливості.

Тренери детально вивчили інструменти, які допоможуть наставникам сформувати оптимальні моделі навчальних стосунків та середовища.

Практичне значення матиме й засвоєння тренерами методів викладання, які сформують потребу у знаннях і підвищать рівень закріплення та подальшого застосування знань. Провідний світовий досвід у підготовці суддів-наставників за допомогою професора Мічиганського університету доктора Морін Коннер передаватиметься через низку інших тем та навчальних механізмів.

Очікується, що за результатами ТоТ тренери-наставники оволодіють майстерністю викладання суддям-коучам компонентів наставництва для практичної програми, призначеної для кандидатів на посаду судді.