flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дуальна освіта в дії

01 березня 2018, 16:00

Сьогодні, в перший день весни, Львівський апеляційний господарський суд радо приймав в своїх стінах студентів-правників Вищого навчального закладу «Львівський кооперативний коледж економіки і права», які виявили самостійне бажання відвідати наш суд.

З вітальним словом до майбутніх юристів звернулася керівник апарату суду Олена Палюх. Вона розповіла про специфіку господарського судочинства, повноваження та юрисдикцію Львівського апеляційного господарського суду, категорії спорів, що розглядаються цим судом. Побажала усім успіхів у навчанні та отримання задоволення і користі від цього заходу. Керівник апарату також відповідала та питання молоді, особливо їх цікавило питання можливого працевлаштування, умови проходження конкурсу на зайняття посад у апараті суду, навантаження працівників.

Студенти здійснили екскурсію приміщенням суду, яку провели для них начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна та прес-секретар Анна Ярмола.

Тут вони вже на власні очі побачили усе те, про що їм розповідали:

- роботу канцелярії, де їх зустріла начальник відділу документообігу Оля Тарас та розповіла про порядок реєстрації апеляційних скарг, вхідної і вихідної кореспонденції;

- зали судових засідань, де правники отримали інформацію про атрибути судової влади, мали можливість сфотографувалися у мантіях та відчути серйозність та відповідальність суддівської професії;

- кабінет голови суду, де студенти «приміряли» крісло голови;

Студенти звернули увагу на інформаційні таблички розміщені в холі суду. Валерія Максіна поінформувала відвідувачів про реальні кроки ЛАГС здійснені для покращення доступу до правосуддя людей з інвалідністю.

Найбільше враження на майбутніх правників справило судове засідання, яке вони відвідали. Особливістю та новизною для них був його формат – в режимі відеоконференцзв’язку, який зацікавив не лише студентів, але і викладачів.

Для підведення підсумків студенти заповнили анкети, розроблені для отримання об’єктивної оцінки проведеного заходу. Відвідувачі оцінювали об’єм поданої інформації, користь таких заходів для сприйняття судової системи в цілому, поділились своїми враженнями та побажання.

Захід проходив в такій теплій та дружній атмосфері, що до нього навіть приєднався учасник судового процесу.

Необхідність таких заходів очевидна, оскільки безпосереднє ознайомлення з роботою суду сприяє відкритості судової системи, вихованню поваги до права, підвищення правової культури та формуванню довіри суспільства до влади, зокрема судової.

На завершення молодь подякувала організаторам за чудово та корисно проведений час, а ті, у свою чергу, побажали гарних досягнень у навчанні та задоволення від обраної професії юриста.

Хто знає, може серед цієї молоді майбутні кадри судової системи!