flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покращення рівня навиків спілкування та роботи суддів із людьми з інвалідністю

21 лютого 2018, 16:00

Людина народжується вільною,

але всюди знаходиться в ланцюгах.

Жан-Жак Руссо

Сьогодні, 21 лютого 2018 року, відбувся семінар-тренінг для суддів на тему: «Покращення рівня навиків спілкування та роботи суддів із людьми з інвалідністю».

Захід проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України на базі Львівського апеляційного господарського суду спільно з Громадським фондом «Право і демократія» в рамках Програми «Нове правосуддя» (USAID).

Семінар відкрили директор ЛРВ НШС України Оксана Польна, голова правління Фонду «Право і Демократія» Андрій Бурий та керівник апарату Львівського апеляційного господарського суду Олена Палюх, яка презентувала реальні кроки Львівського апеляційного господарського суду в напрямку покращення доступності правосуддя та судової процедури для людей з інвалідністю.

Також, від Львівського апеляційного господарського суду в семінарі взяли участь заступник керівника апарату суду Христина Хомин, начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна та начальник відділу документального забезпечення Ольга Тарас.

Під час тренінгу учасники обговорили загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність, їх правовий статус, комунікативно-психологічні особливості взаємодії суддів із людьми з інвалідністю, основні аспекти фізичної доступності людей з інвалідністю до суду.

Зокрема, тренер, представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України у Львівській області Ярослав Грибальський запропонував конкретні пропозиції в напрямку створення доступності для людей з інвалідністю, їх інтеграції в суспільство, а також навів положення Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, що Держави-учасниці забезпечують особам з інвалідністю нарівні з іншими ефективний доступ до правосуддя та зазначив, щоб сприяти забезпеченню особам з інвалідністю ефективного доступу до правосуддя, держави-учасниці сприяють належному навчанню осіб, які працюють у сфері здійснення правосуддя.

За результатами семінару учасники отримали Сертифікати.

За активну співпрацю з громадськістю, сприяння покращенню якості надання судових послуг та поліпшенню стану доступності суду для людей з інвалідністю Львівському апеляційному господарському суду вручена подяка Регіонального громадського благодійного фонду «Право і демократія».

«Всі зміни на краще потрібно починати з себе!» - зазначила Валерія Максіна, висловлюючи подяку від імені суду.