flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у Робочій групі

05 лютого 2018, 15:30

"Хочеш змінити світ - почни з себе"

Махатма Ганді

02 лютого 2018 року начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ Максіна Валерія взяла участь в Робочій групі з забезпечення доступності суду та судової процедури для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Захід проходив на базі Апеляційного суду міста Чернігова.

У роботі взяли участь представники Ради суддів України, Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, судових установ Києва, Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Національної асамблеї людей з інвалідністю, ГО «Інститут судового менеджменту», Ресурсного центру «Безбар’єрна Україна», ГО "Чернівецьке товариство інвалідів "Мрія", Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Представники Робочої групи ознайомились з напрацюваннями Апеляційного суду Чернігівської області в напрямку забезпечення доступності до правосуддя людей з інвалідністю та поділились з колегами власними результатами роботи за 2017 рік.

Також було продемонстровано презентацію Львівського апеляційного господарського суду щодо вжитих у ІІ півріччі 2017 року заходів для забезпечення безбар'єрнього доступу до установи людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Коли є бажання – в сучасному світі знайдеться тисяча можливостей для вмотивованих людей, які прагнуть змін не чекаючи, коли хтось зробить життя кращим.

Бути громадсько активним – це виклик сьогодення! Адже за усіма суспільними перетвореннями стоїть звичайна людина зі своєю маленькою ініціативою – щодо покращення життя своїх друзів та окремої громади. Саме задля створення безбар'єрної України, доступних установ для людей з інвалідністю та реалізації власних їніціатив, вже рік працює Робоча група, в яку входять представники від Львівського апеляційного господарського суду.

Дякуємо голові Апеляційного суду Чернігівської області Садігу Тагієву за гостинний і теплий прийом, та бажання й надалі працювати на ще кращий результат.