flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдосконалення доступності суду

23 січня 2018, 12:00

Керуючись статтею 26 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та рекомендаціями робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, до складу якої входять представники Львівського апеляційного господарського суду, суд вживає заходів щодо забезпечення рівних можливостей доступу громадян до правосуддя.

Вказаною статтею цього Закону передбачено, що підприємства, установи та організації зобов’язані створювати умови для безперешкодного доступу інвалідів (у тому числі інвалідів, які використовують засоби пересування) до об’єктів фізичного оточення.

Зусиллями керівництва Львівського апеляційного господарського суду вже зроблено низку кроків у цьому напрямі. Зокрема, боковий вхід в судову установу обладнаний пандусом, наявна кнопка виклику відповідальних осіб з числа працівників суду, інформаційні таблички та таблички з шрифтом Брайля.

19-20 жовтня 2017 року у співпраці із представниками судової влади, Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Національної асамблеї людей з інвалідністю, Ресурсного центру «Безбар’єрна Україна» та інших громадських організацій у приміщенні Львівського апеляційного господарського суду було проведено одне із засідань зазначеної робочої групи та семінар, під час якого Львівський апеляційний господарський суд було визнано доступним для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Однак керівництво суду не зупиняється на досягнутому і 22 січня 2018 року приміщення Львівського апеляційного господарського суду обладнано оновленими інформаційними та орієнтаційними табличками з шрифтом Брайля, які є більшими, яскравішими та інформативнішими.

Одночасно судом заплановано облаштувати паркомісця для людей з інвалідністю, вбиральню, планується придбання інформаційного кіоску.