flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Медіавідкритість суду

12 січня 2018, 10:00

10 січня 2018 року представники громадської організації "Вектор прав людини" та проекту "Суд людською мовою" презентували результати дослідження "Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників судів України", яке проводилось серед працівників суду, та результати роботи для налагодження конструктивного діалогу між судами та громадою.

Презентувалися результати за участі Голови Ради суддів України Валентини Сімоненко, голови Комітету з питань комунікації (у тому вислі зі ЗМІ) Олександра Сасевича, голови ГО «Вектор прав людини» Валерії Рибак та прес-служби органів суддівського самоврядування, яку представляла Ольга Какауліна.

Якісна судова система є запорукою належного функціонування усієї держави. Діяльність судів та судових органів неможлива в соціальному вакуумі, вони працюють із людьми та для людей, як і неможливим є розвиток суспільства поза інформаційним полем.

Для забезпечення якісної роботи судів, відновлення довіри до судової системи, виконання просвітницької функції сьогодні поруч із забезпеченням принципів гласності та відкритості судочинства суди мають докладати зусиль у роботі із медіа та громадськістю.

Загалом у опитуванні взяло участь 449 суди України, серед яких є Львівський апеляційний господарський суд.

За результатами опитування Львівський апеляційний господарський суд був відзначений тим, що має офіційну сторінку не лише у соціальній мережі Facebook, але і у Twitter. Варта зауважити, що лише у двох судах України, серед опитуваних, наявні сторінки у соціальній мережі Twitter.

Окрім того, в суді є належне інформаційне наповнення офіційного сайту суду, проводилися дні відкритих дверей, надавалися коментарі для ЗМІ, проводилися інші медіазаходи (конференції, семінари, мистецькі художні виставки у рамках співпраці з людьми з інвалідністю, розроблені пам’ятки щодо спілкування суддів та працівників апарату суду з представниками ЗМІ, надавалася допомога дитячим будинкам, бійцям АТО), відбулося навчання прес-секретаря, що проводилося Національною школою суддів. У Львівського апеляційного господарського суду наявна у штатному розписі суду окрема штатна одиниця – прес-секретаря.

Львівський апеляційний господарський суд вважає пріоритетним покращення медіавідкритості та зовнішньої комунікації зі ЗМІ.

Детальніше про презентацію результатів тут.

Інформація згідно даних «Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників судів, 2017 рік» дивитись тут.