flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар-тренінг «Доступність до правосуддя»

07 грудня 2017, 18:00

7 грудня 2017 року начальником відділу міжнародно-правової роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ Валерією Максіною та прес-секретарем суду Анною Ярмолою у господарському суді Івано-Франківської області проведено семінар-тренінг на тему: "Доступність до правосуддя осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення".

Представники суду, які працюють безпосередньо з відвідувачами, мають бути максимально обізнаними у правильному спілкуванні з людьми з інвалідністю, саме тому проведення семінарів з питань забезпечення безбар’єрного доступу до судових установ, етики спілкування з людьми з інвалідністю, їх правового статусу тощо є надзвичайно важливими на сьогоднішній день.

Працівники апарату господарського суду Івано-Франківської області дізналися основні теоретичні засади: що таке інклюзивність, хто належить до людей з інвалідністю, якими мають бути інклюзивний суд та доступність до суспільних благ.

Також було продемонстровано досвід Львівського апеляційного господарського суду у облаштуванні архітектурної та інформаційної доступності суду.

Дуже дякуємо керівництву та колективу господарського суду Івано-Франківської області за теплу зустріч та уважних слухачів.

Хочемо зазначити, що проведення таких семінарів планується і у інших місцевих господарських судах Львівського апеляційного округу.