flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День вишиванки

19 травня 2016, 17:00

            Колектив Львівського апеляційного господарського суду приєднався до всеукраїнської акції, приуроченій до Дня вишиванки.

 

День вишиванки – відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається у третій четвер травня.

Історія свята.  Всеукраїнська акція «День вишиванки» була започаткована студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Свято набуває особливого значення, адже має на меті показати, що українці єдині.

У цьому році день вишиванки відзначається 19 травня.

Саме ж свято запрошує кожного громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і піти в ній на роботу чи на навчання.

Вишита сорочка – це оберег, так як в ній закладено енергію, добро тій людині, яка буде носити цю сорочку. З давніх часів вишиванка для українців була не просто одягом, а оберегом – символом здоров’я, краси, щастя та родової пам’яті.

Основна мета заходу — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.

Колектив Львівського апеляційного господарського суду приєднався до всеукраїнської акції, приуроченій до Дня вишиванки. Це свято об’єднує  українців незалежно від їх роду, соціального статусу, віросповідання чи політичних поглядів. Це свято збереження  народних традицій  створення та носіння національного вишитого одягу.

У День вишиванки, люди радісні та піднесені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.