flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День пам’яті та примирення

06 травня 2016, 12:00

  

День пам’яті та примирення — пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом.
8-9 травня, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.
 
Згідно Указу Президента України Петра Порошенка №130/2016 від 8 квітня 2016 року, у 2016 році відзначається День пам'яті та примирення і 71-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
 
З метою належного відзначення мужності та героїзму переможців нацизму у Другій світовій війні, видатного внеску Українського народу у перемогу Антигітлерівської коаліції, вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, а також виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління, у Львові, як і у всій країні у ці дні проводяться заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення.
 
Герої не вмирають, ми пам’ятаємо про героїв, та висловлюємо свою пошану тим, хто боровся проти загарбників, захищаючи свій дім і прагнучи волі для своєї країни.
 
Мирного неба та спокою! Щастя та радості усім нам!