flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

25 квітня 2016, 16:00

  

            22 квітня 2016 року у Львівському апеляційному господарському суді було проведено День відкритих дверей.
         Захід відбувся в рамках святкування 25-річчя господарських (арбітражних) судів України та з метою підвищення загального рівня правової культури громадськості.
         Наш суд відвідали студенти Львівського національного університету ім. Ів. Франка, техніко-економічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка», учні 9-х та 11-х класів середньої школи №21 міста Львова, яким було цікаво розширити свою уяву про роль суду і його роботу.
 
         Гостей зустріли керівник апарату суду Олена Палюх, начальник відділу міжнародно-правової работи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна, начальник відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень Олена Шульга.
 
         Театр починається з вішалки, а суд — з зали судового засідання.
Тому екскурсію розпочато саме з залу судового засідання, де відвідувачі  мали можливість бути присутніми при розгляді господарської справи під головуванням судді Галини Мельник та членів судової колегії Віри Гриців і Олени Михалюк.
 
       
 
         Здійснення правосуддя колегією суддів вплинуло на бажання самих менших гостей — учнів 9-го класу відчути себе «на місці» суддів. Суддів, які мають бути життєво мудрими, але відкритими для пізнання нового; рішучими, але й поміркованими водночас; співчутливими, але мужніми; справедливими, але милосердними; терплячими, люб’язними і ввічливими, проте вміти контролювати порядок у залі засідань.
 
        
 
         Керівник апарату суду Олена Палюх розповіла про історію становлення господарських (арбітражних) судів та здобутки господарської юрисдикції, підвідомчість справ господарським судам, інноваційні підходи до роботи суду.
 
        
 
         Начальник відділу комп'ютерного та програмного забезпечення Юліан Лука ознайомив з автоматизованою системою розподілу судових справ та з особливостями проведення судового засідання в режимі відеоконференції. 
 
        
 
         Відвідувачі завітали до канцелярії суду, де начальник відділу документального забезпечення Ольга Тарас розповіла про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, порядок роботи з ними.
 
        
 
         Про налагодження зовнішньої комунікації Львівського апеляційного господарського суду з громадськістю та ЗМІ, побудову правового діалогу між судом і суспільством задля покращення доступу до правосуддя та підвищення рівня довіри до суду,   розповіла Валерія Максіна. 
 
 
 
         Також гості мали можливість відвідати кабінет голови суду.
 
 
         За підсумками проведеного заходу учні та студенти висловили подяку організаторам за цікаву і корисну зустріч, та теплу атмосферу.
        
        
         Чи не в кожної людини юність — це та пора, коли починаєш замислюватися про майбутню професію. І можливо в майбутньому відвідування нашого суду вплине на вибір цих юнаків і дівчат.
         І хто знає, може «завтра», хтось з них буде працювати в нашому дружньому колективі. Так як помічник судді Світлани Бойко — Олександр Сосула, який в 2014 році вперше потрапив до Львівського апеляційного господарського суду на «День відкритих дверей», і це змінило його життя.
        
                Колектив Львівського апеляційного господарського суду  бажає нашим гостям успіхів у навчанні, натхнення та здійснення мрій.
 
         А двері для старанних, трудолюбивих, талановитих у нас відкриті завжди.