flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг для представників господарських судів

11 квітня 2016, 13:00

  

Тренінг для представників господарських судів

          
  5 – 7 квітня 2016 року в рамках реалізації проекту технічної допомоги Європейського Союзу Twinning «Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні» в Українському інституті інтелектуальної власності, у місті Києві було проведено тренінг для представників господарських судів України.
            У заході приймали участь представники Вищої ради юстиції України, Вищого господарського суду України, місцевих та апеляційних господарських судів України. Від Львівського апеляційного господарського суду участь у тренінгу прийняла суддя Галина Кордюк, яка спеціалізується,зокрема, на розгляді справ у спорах, пов’язаних із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності.
             Радник проекту Twinning в Україні Пабло Роденас у своїй вступній промові ознайомив учасників заходу з програмою тренінгу та подякував іспанським експертам за можливість отримання актуальної інформації про судовий захист прав інтелектуальної власності  в Іспанії та ЄС, безпосередньо від фахівців спеціалізованих судів.
            Основну частину тренінгу провели Альберто Аррібас, суддя Апеляційного господарського суду м. Мадрид та суддя Господарського суду м. Аліканте Луіс Антоніо Солер. У ході доповіді наведено приклади рішень Європейського суду у сфері інтелектуальної власності, що є важливим у забезпеченні правової охорони для об'єктів промислової власності на міжнародному рівні,  ознайомлено аудиторію з веб-ресурсом, зосереджено увагу на важливості прав інтелектуальної власності для економічного розвитку країни.
            Тренінг складався з 8 тематичних модулів.  Для учасників заходу будо цікавим й те, що в ході доповідей можна було ставити додаткові питання. Значна частина тренінгу пройшла у формі активного обговорення особливостей європейської та вітчизняної судової практики захисту прав інтелектуальної власності.
На завершення тренінгу учасникам було вручено сертифікати від проекту Twinning.
 
            З повною інформацією про захід можна ознайомитись на сайті  Українського інституту інтелектуальної власності