flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл

01 квітня 2016, 16:00

Круглий стіл

 31 березня 2016 року у Вищому господарському суді України відбулось засідання круглого столу на тему: “Реформування господарського законодавства України”.

Організатори заходу: Вищий господарський суд України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Інститут економіко-правових досліджень НАН України. На засіданні круглого столу учасниками обговорювались:

– стан господарського законодавства, перспективи його вдосконалення;

– зарубіжний досвід кодифікації економічного (підприємницького, торговельного, комерційного тощо) законодавства; 

– презентація законопроекту щодо внесення змін до Господарського кодексу України;

– аналіз застосування Господарського кодексу України господарськими судами України тощо. 

У роботі круглого столу взяли участь судді Вищого господарського суду України, апеляційних та місцевих господарських судів, а також науковці вищих юридичних шкіл, фахівці в галузі господарського права і господарського процесу, цивільного, земельного, фінансового, банківського, екологічного, корпоративного, транспортного права, конкурентного права, інтелектуальної власності та інші.

Модераторами виступили заступник Голови ВГС України Геннадій Кравчук та доктор юридичних наук, професор кафедри господарського права Київського Національного університету імені Тараса Шевченка - Вікторія Рєзнікова.

З вітальними промовами до учасників круглого столу звернулися Голова ВГС України – Богдан Львов та доктор юридичних наук, професор, декан юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка – Іван Гриценко. Зокрема, Богдан Львов подякував за підтримку в проведенні заходу КНУ імені Тараса Шевченка та Інституту економіко-правових досліджень НАН України. “Теорія та наука – це важливий фундамент, проте, інвестиційна привабливість держави залежить від діючого законодавства”, – підкреслив очільник ВГСУ. 

Від Львівського апеляційного господарського суду в роботі круглого столу взяли участь суддя Олена Михалюк та помічник судді Ірина Федорович (слухач). 

З повною інформацією про захід можна ознайомитись на офіційному веб-сайті ВГС України за посиланням http://arbitr.gov.ua/news/2235/