flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Надвечір’я Богоявлення та Хрещення Господнього»

19 січня 2016, 13:00

 «Надвечір’я Богоявлення та Хрещення Господнього»

19 січня – свято Водохреща, Йордан, Ордана та Богоявлення, - третє і завершальне велике різдвяно – новорічне свято, яке щороку відзначають православні та греко-католики християни.

Із Хрещенням Господнім, за розповіддю у Євангеліях, пов’язують хрещення Іваном Хрестителем Ісуса Христа при досягненні ним 30-річного віку в річці Йордан. Вийшов на берег, а з небес почувся голос Бога – Отця, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва – Богоявлення. Адже в цей день, за християнським вченням, з’явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба.

З найдавнішніх часів вважається, що на Водохреща вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Освячена вода має чудодійну силу, вживається натщесерце  для зцілення душі і тіла, нею освячують храми, домівки і тварин.  

19 січня 2016 року священик Храму Святого Апостола і Євангеліста Луки Отець Андрій провів Богослужіння для суддів і працівників апарату нашого  суду, звершив чин освячення води. Отець Андрій освятив робочі кабінети  суддів та працівників суду.

У світоглядному плані Водохреща – це святе єднання людських душ і народження нових надій. Щороку, очищуючись освяченою водою, ми ніби знову народжуємось, залишаючи у минулому сварки, невдоволення, образи та негаразди. Хай Рік наповнюється здоров’ям і щастям, добром і радістю, миром та спокоєм!