flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДАВАЙТЕ РАЗОМ ТВОРИТИ КАЗКУ!

22 грудня 2015, 17:00

 ДАВАЙТЕ РАЗОМ ТВОРИТИ КАЗКУ!

 Щороку представники Львівського апеляційного господарського суду відвідують Комунальний заклад Львівської обласної Ради Будинок дитини №2 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки, щоб привітати малечу з Днем Святого Миколая.
В цьому дитячому будинку увесь медичний і педагогічний персонал працює для дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування.
         На сьогоднішній день в установі близько 40 дітей, віком від 5-ти днів до 4-х років, позбавлених батьківської опіки; діти-інваліди до 7-ми років. Це діти з неблагополучних сімей, діти які народжувались небажаними, з багатодітних сімей, діти батьки яких перебувають в місцях позбавлення волі, діти-інваліди з різноманітними вродженими і набутими вадами.
Діти з особливими потребами такі самі, як інші: винахідники, мрійники, які вірять у дива і казку зі щасливим кінцем. Серед них є такі, що двічі потрапили у немилість долі: вперше, коли народилися не такими, як решта малюків, і вдруге, коли з різних причин були позбавлені батьківського тепла та материнської любові...
Колектив Будинку дитини №2  це люди особливого душевного складу. Не кожен зможе працювати тут. Добре серце - ось, головне що мають ці люди.
Усі разом вони живуть родиною. Батьків дітям заміняють вихователі та інші співробітники. З цими людьми вони веселяться, плачуть, сміються, відзначають дні народження, Новий рік, Пасху, Різдво та інші свята. Але, незважаючи на психофізичні вади, ці діти вміють радіти життю: співу пташок, приходу весни, гарячим дням літа.
Кожен підопічний має свої обов’язки, виконує посильну роботу, яка контролюється лікарем. Оскільки діагнози дітей різні, то кожен потребує індивідуального підходу. Позитивний результат дає працетерапія.
Врешті, виховання та розвиток дітей з розумовими та фізичними особливостями – це щоденна кропітка праця, яка вимагає сили і терпіння та часу. Однак свою роботу колектив Будинку дитини вважає не героїчним, а скоріше – звичайним обов’язком.
З дітьми  проводяться заняття, спрямовані на всебічний розвиток та адаптацію вихованців до життя у суспільстві. На заняттях займаються малюванням, рахунком, вивчають віршики, пісні, колядки. Особливу увагу привертає велика кількість дитячих робіт, які висіли на стінах.
 
  
 
 
 
Важко повірити, що такі діти із обмеженими розумовими здібностями настільки талановиті.
Головний лікар дитячого будинку Павлик Мирослава Андріївна
розповідає, що персонал закладу по-справжньому любить, піклується, переживає, радіє й пишається успіхами дітей. Колектив намагається створити всі умови для навчання, фізичного розвитку, відпочинку та оздоровлення. Завдячуючи їх щоденній праці, ці діти відчувають «материнську» любов, теплоту домівки, чуйність та турботу.
 
21 грудня 2015 року ми разом з Львівським Академічним обласним театром ляльок стали «Помічниками Святого Миколая» і принесли дітям подарунки та чудову незабутню казку - Театралізоване свято Святого Миколая, яке перенесло їх в особливу атмосферу свята.
 
 
Своєю появою Святий Миколай, Янголятко та Чортеня  викликали посмішку на личках дітей, вони повірили в диво, яке залишиться в їх серцях.