flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл

01 грудня 2015, 17:00

  

ЧАС  ВІДМОВЛЯТИСЬ  ВІД  СТЕРЕОТИПІВ
 
30 листопада 2015 року суддя-спікер Львівського апеляційного господарського суду Леся Давид та начальник відділу забезпечення роботи голови та заступників голови суду Валерія Максіна взяли участь у круглому столі на тему: «Оцінка якості діяльності судів Львівської області за методологією карток громадянського звітування».
Захід було присвячено презентації результатів дослідження щодо якості функціонування судів у Львівській області, яке проводилось з лютого по жовтень 2015 року Благодійною організацією «Твоє право» у співпраці із Регіональним громадським Фондом «Право і Демократія» в рамках реалізації грантового проекту за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».
З вітальним словом захід відкрили суддя-спікер Львівського апеляційного господарського суду Леся Давид, заступник начальника Територіального управління Державної Судової Адміністрації у Львівській області Марія Коник, керівник Проекту (USAID) «Справедливе правосуддя» Девід Вон.
В роботі круглого столу взяли участь представники 33 судів м. Львова та Львівської області.
Під час заходу учасники обговорили рекомендації, надані респондентами для покращення зручності та комфортності перебування відвідувачів в суді, відзначили конкретні дії щодо втілення рекомендацій.
Валерія Максіна поділилась з присутніми власним досвідом з організації опитувань відвідувачів Львівського апеляційного господарського суду, які були проведені з 10 по 20 червня 2014 року, та з 1 по 5 вересня 2014 року.
Варто зазначити, що згідно результатів цьогорічного зовнішнього незалежного опитування за методологією КГЗ, проведеного в жовтні 2015 року – загальна оцінка якості роботи Львівського апеляційного господарського суду становить 4,3 по п’ятибальній системі і це, в першу чергу свідчить про те, що за період проведення останніх досліджень ми не втратили довіри серед відвідувачів нашого суду, і цим дуже дорожимо. 
Підсумовуючи захід, керівник Проекту (USAID) «Справедливе правосуддя» Девід Вон сказав: «Судова гілка в Україні є лідером серед інших гілок влади, оскільки саме вона започаткувала проведення в судах опитувань за методологією карток громадянського звітування. Проведення  такого виду досліджень сприятиме побудові діалогу між судами та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, підвищення ефективності та прозорості судової системи, побудови довіри громадян до суду. За результатами роботи Проекту (USAID) в Україні і донесення до міжнародної спільноти досягнутих тут успіхів все більше країн починають це робити. Наприклад, Молдова ініціювала проведення даного дослідження в 2014 році, Австралія в 2015 році. Навіть не всі суди в США проводять такі заходи.  Україна своїм прикладом продемонструвала високий рівень та прагнення змін на краще. І те, що громадські організації та суди зібрались за одним столом – це вже є прорив в комунікації судів з громадськістю!».
 
 
 
Прес-служба Львівського апеляційного господарського суду