flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Хто нічого не робить – той не втратить довіру, але й не здобуде її»

24 листопада 2015, 14:00

 «Хто нічого не робить – той не втратить довіру, але й не здобуде її»

           З 12 жовтня по 6 листопада 2015 року Регіональним громадським благодійним фондом «Право і демократія» спільно з Благодійною організацією «Твоє право» за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» у Львівському апеляційному господарському суді було проведено опитування відвідувачів щодо їх задоволеності якістю функціонування суду за методикою карток громадянського звітування (КГЗ).

 Львівський апеляційний господарський суд став 33 - м судом Львівської області, в якому проведено зовнішнє незалежне оцінювання щодо окремих аспектів діяльності суду, таких, як доступ до приміщень суду та судової інформації, робота суддів і працівників суду, своєчасність прийняття рішень та якість судових рішень.

 20 листопада у Львівському апеляційному господарському суді відбулось засідання підсумкової фокус-групи, на якому обговорювались результати оцінювання роботи суду та рекомендації щодо покращення якості обслуговування відвідувачів суду.

 У роботі фокус-групи взяли участь голова правління Регіонального громадського благодійного фонду «Право і демократія», координатор напряму “Судова система та судова реформа в Україні”, адвокат - Андрій Бурий, соціолог Михайло Васюта, представники від Львівського апеляційного господарського суду: голова суду Борис Плотніцький, суддя Ганна Орищин, начальник відділу забезпечення роботи голови та заступників голови суду Валерія Максіна; начальник відділу документального забезпечення Ольга Тарас; начальник відділу господарства, матеріально-технічного та транспортного забезпечення Андрій Пришляківський; помічники суддів: Ольга Гармата, Ольга Юрчук, Марія Бішко; секретарі судового засідання: Ірина Борщ, Алла Шкребей та Ірина Угриновська.

Результати опитування відвідувачів Апеляційного господарського суду Львівської області щодо оцінки окремих аспектів функціонування суду за методологією карток громадянського звітування

Оцінки якості роботи суду за основними вимірами

Виміри якості

Львівський апеляційний Господарський суд

Найвищі оцінки по Львівській області

Найнижчі оцінки

Доступність суду

4,26

4,53

3,14

Зручність та комфортність перебування

4,48

4,83

2,82

Повнота та ясність інформації

4,07

4,94

3,18

Сприйняття роботи працівників апарату

4,42

4,84

3,08

Дотримання строків судового розгляду

4,06

4,88

3,13

Сприйняття роботи суддів

4,22

4,90

3,18

   

     

    

Голова суду Борис Плотніцький подякував ініціативній групі за проведену роботу та наголосив, що зовнішнє оцінювання є найбільш об’єктивним та корисним, а результати цінними для вдосконалення організаційної роботи в суді з метою покращення якості обслуговування відвідувачів суду, для підвищення прозорості та покращення доступу до правосуддя.

Загальна оцінка якості роботи суду 4,3 (по п’ятибальній системі) – це, в першу чергу, довіра відвідувачів суду, якою ми дорожимо. По-друге, це аргументована відповідь на популістські лозунги прихильників знищення судової системи, які зазвичай оперують цифрою 3 (таким вони уявляють відсоток довіри до суду).

Навіть при тривалій масованій атаці інших гілок влади на судову систему люди, які приходять до нас, демонструють реальний рівень довіри до суду. І це разюче відрізняється від оцінок диванних партій.

А от 96% невиконаних судових рішень, що є відповідальністю виконавчої гілки влади, це реальна та страшна цифра, яка вбиває саму суть правосуддя і довіру до держави. І мало хто у суспільстві знає, що це не вина судів.

В таких умовах працівникам судів залишається повсякденною, якісною працею демонструвати відповідальність перед суспільством.

Ми не потребуємо модного нині піару. Ми просимо об’єктивності.

 

Дякуємо відвідувачам Львівського апеляційного господарського суду за активну позицію та довіру!

 

Прес-служба Львівського апеляційного господарського суду