flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародна конференція

16 жовтня 2015, 09:00

  

З 12 по 14 жовтня 2015 року делегація Львівського апеляційного господарського суду у складі заступника голови суду Костів Тетяни Сергіївни  та судді Желіка Максима Борисовича взяла участь у  ІІ Міжнародній конференції польських та українських суддів на тему: «Незалежність судової влади в країнах Центрально - Східної Європи».
 
 
Захід організовано окружним судом м. Кельце, Республіка Польща.
 
З вітальним словом до учасників конференції звернулися Голова Окружного Суду міста Кєльце Войцєх Мерта, Бургомістр міста та гміни Хенціни – Роберт Яворський та Генеральний консул України в Кракові Олег Семенович Мандюк.
 
Основною метою конференції визначено встановлення контактів, обмін досвідом між судами Польщі та України.Це дуже цікава ініціатива для України, яка упродовж останнього десятиріччя намагається наблизитися до європейських стандартів правосуддя.
 
Під час заходу зустрічаюча сторона поділилась досвідом з організації загального судівництва, самоврядування суддів, призначення на посаду судді, дисциплінарної відповідальності судді, незалежності суддів та гарантій незалежності, фінансової структури судів, статусу голови суду.
 
З української сторони на конференції виступив суддя Желік Максим Борисович, який зосередив увагу присутніх на окремих положеннях Закону України «Про судоустрій і статус суддів» зокрема, в частині судоустрою та порядку призначення на посаду судді вперше.
 
Під час проведення конференції було підписано Угоду про співробітництво між Окружним Судом міста Кєльце Свєнтокшиського воєводства та Львівським апеляційним господарським судом.