flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІІ зустріч в рамках Регіональної ради з питань реформи юстиції

16 жовтня 2015, 10:00

 

         13 жовтня 2015 року за участю керівника Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Віргіліуса Валанчюса на базі господарського суду Львівської області відбулась ІІ зустріч в рамках Регіональної ради з питань реформи юстиції на тему: «Висвітлення роботи органів юстиції: єдність підходів та координація діяльності».

 

У заході взяли участь представники судової влади, прокуратури, адвокатури, юстиції та представники журналістської спільноти - Українського кризового медіа-центру.
 
Від Львівського апеляційного господарського суду участь у зустрічі взяли суддя-спікер Олександр Мирутенко та начальник відділу забезпечення роботи голови та заступників голови суду, яка відповідає за зв'язки з громадськістю, Валерія Максіна.
         Під час першої сесії обговорювались питання інформаційної стратегії судів, порядку поширення правової інформації, ролі керівника та прес-служби: хто повинен говорити з суспільством.
У другій сесії заходу учасники мали змогу почути думки та поради експертів  Українського кризового медіа-центру щодо розробки і впровадження в судах піраміди комунікації, тобто структурувати обов'язки для найбільш прийнятного способу комунікації між судом, в особі голови суду, судді-спікера, прес-секретаря, та громадськістю і ЗМІ. Іншими словами — це розподіл функцій між зазначеними особами, що значно спростить як внутрішню комунікацію, так і зовнішню, оскільки представники ЗМІ будуть чітко розуміти, до кого в суді можна звернутись з того чи іншого питання і отримати своєчасну, повну та обґрунтовану інформацію.
 Підводячи підсумки зустрічі, голова господарського суду Львівської області Михайло Юркевич зазначив, що якість роботи, зокрема, господарських судів відповідає європейським стандартам — складає 2-3% скасованих судових рішень вищими інстанціями, тому інформацію про роботу судів треба доносити вчасно, коли в ній є потреба. Суди повинні навчатися спілкуванню і їм є що сказати першими, оскільки відсутність достовірної і оперативної інформації створює підгрунтя для помилкового трактування суспільної думки.

 

Прес-служба Львівського апеляційного господарського суду.