flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг

13 жовтня 2015, 09:00

  

12 жовтня 2015 року судді-спікери та прес-секретарі загальних, адміністративних та господарських судів західного регіону України продовжували розвивати комунікацію зі ЗМІ.
 
Тренінг на тему: «Зв'язки із громадськістю в судах» відбувся  за ініціативи Ради суддів України у співпраці з Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України, Проектом Агенства США з міжнародного розвитку USAID «Справедливе правосуддя».
 
Захід відкрили вітальними словами суддя Львівського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України - Олександр Сасевич, директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України — Оксана Польна, заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя» - Наталія Петрова.
 
Від Львівського апеляційного господарського суду участь у тренінгу взяли суддя-спікер Леся Давид та начальник відділу забезпечення роботи голови та заступників голови суду, яка відповідає за зв'язки з громадськістю Валерія Максіна.
 
Під час сесій тренінгу учасники обговорили коло, ролі та важливість належної координації роботи осіб, відповідальних за побудову ефективної взаємодії судів з громадськістю, проаналізували комунікаційні стратегії судів та визначили шляхи їх ефективного впровадження, дослідили практичні особливості підготовки до інтерв'ю, дізнались про правила поводження під час зйомки на відеокамеру, проаналізували основні складові взаємодії судів та ЗМІ.
 
З міжнародним досвідом співпраці судів з громадськістю учасників ознайомили заступник виконавчого Директора відділення судової адміністрації Верховного Суду Штату Індіана, США — Девід Ремондіні та директор із зв'язків з громадськістю Суду Округу Колумбія, м. Вашингтон, США — Ліа Гуровіц.
 
Відео-екскурсію, за допомогою відеозв'язку, по приміщенню Верховного Суду Великобританії провів Директор з комунікацій — Бенджамін Уілсон, який повідомив, що за рік приміщення Суду відвідують до 300 тисяч відвідувачів. Зокрема, крім учасників судових процесів Верховний Суд Великобританії відвідують туристи, для зустрічей з якими в штат введені гіди, також студенти і учні шкіл, пересічні громадяни, які відвідують музичні вечори, організовані працівниками Суду.
 
Учасники  заходу відзначили, що тренінг був дуже насичений та інформативний, а змога відпрацьовувати навички є особливо цінною і корисною для професійного розвитку працівників судів.
Суди України перебувають в процесі становлення судової комунікації з громадськістю, але ми переконані, що, адаптуючи досвід передових іноземних досягнень в цьому напрямку, створимо міцну основу для подальшої ефективної та довгострокової співпраці судів зі ЗМІ, яка задовольнятиме потреби суспільства в одержанні об’єктивної інформації про реальний стан судової системи. Такий діалог необхідний для покращення розуміння представниками ЗМІ та громадськості місії і завдань суду, підвищення іміджу судової влади та відновлення рівня довіри до вітчизняної Феміди.
 
Сподіваємось, що в нашій країні в найближчі часи буде подолано бар'єр недовіри громадськості до судів і громадяни будуть приходити в суд не тільки для відновлення своїх прав, а щоб одружитись на День святого Валентина саме в приміщенні суду, як це практикується в Суді Округу Колумбія, м. Вашингтон, США, за словами Ліа Гуровіц.
 
 
Прес-служба Львівського апеляційного господарського суду