flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

зустріч голови Львівського апеляційного господарського суду з представниками громадських організацій

15 вересня 2015, 10:00

  

14 вересня 2015 року в приміщенні Львівського апеляційного господарського суду відбулась робоча зустріч голови Львівського апеляційного господарського суду з представниками громадських організацій.
Зустріч відбулась за участі голови господарського суду Львівської області Юркевича М.В., представників громадських організацій від «Рабів до раю не пускають», «Всеукраїнська Координаційна Рада Майдану», «Варта 1», «Народна самооборона», «Ватра 700», «Пріоритет права», а також начальника відділу кадрового забезпечення та антикорупційного моніторингу суду Шабаранської Т.М., начальника відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень Матули В.Ю..
У ході проведення зустрічі громадськими активістами було поставлено ряд питань, які виникають у суспільства, зокрема, щодо відновлення довіри до судової влади з боку населення, щодо проведення люстрації суддівського корпусу та висвітлювання  питання щодо розгляду справ, які викликають  суспільний резонанс.
Голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький, під час дискусії, відзначив, що на сьогоднішній день суди та судова система стають більш відкритими для суспільства, в судах постійно проводиться робота, спрямована на  повернення довіри громадян та суспільства до судів. Крім того, наголосив, що суди готові до спілкування та в межах чинного законодавства відкриті до діалогу з громадськістю.
Щодо проведення люстрації суддівського корпусу, то начальником відділу кадрового забезпечення та антикорупційного моніторингу суду Шабаранською Т.М. було проінформовано присутніх про хід перевірки суддів Львівського апеляційного господарського суду, передбаченої Законом України «Про очищення влади», а також відповідно до Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами 3 і 4 ст. 1 Закону України «Про очищення влади», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 563, Плану проведення перевірок відповідно до Закону України «Про очищення влади», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 1025-р та Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Вся інформація про здійснення перевірки суддів Львівського апеляційного господарського суду оприлюднюється на офіційному веб-сайті суду.
Представники громадськості висловили свої міркування щодо форм їхньої участі в люстраційному процесі.   

Зустріч пройшла у форматі відкритої дискусії, з обговоренням важливих питань, які виникають у суспільства до судової гілки влади, та пошуку шляхів щодо покращення стосунків громадськості з судами, а в подальшому відновлення довіри до судової влади з боку населення.