flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з розробки посібника для суддів з питань інтелектуальної власності.

30 червня 2015, 17:00

           Голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький 30 червня 2015 року взяв участь у семінарі робочої групи з написання Посібника для суддів з питань інтелектуальної власності

29 червня – 3 липня 2015 року у місті Львові за підтримки Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США, Вищого господарського суду України, у координації з Посольством США в Україні  та Федеральним судовим центром США,  проходить семінар з розробки посібника для суддів з питань інтелектуальної власності.
В роботі семінару беруть участь: іноземні радники – магістратський суддя, окружного суду штату Мінесота (США) Бекі Р. Торсон та есквайр, редактор і автор з правових питань відділу інформаційних та редакційних послуг Федерального судового центру (США) Кріс Маркаріян; суддя Вищого господарського суду України у відставці, заступник Голови Науково-консультативної ради при ВГСУ Віктор Москаленко; Голова Вищої ради юстиції, суддя ВГСУ  Ігор Бенедисюк; юрист CLDP Україна Дмитро Скринька.
 
 
Борис Плотніцький, вітаючи учасників семінару, наголосив, що ефективна, дієздатна система інтелектуальної власності забезпечує та стимулює економічне, соціальне й культурне зростання будь-якої країни. Від того, наскільки вагомим є інтелектуальний потенціал суспільства  і рівень його культурного розвитку, залежить, у кінцевому рахунку, й успіх вирішення поставлених перед ним економічних проблем. У свою чергу, набуття прав інтелектуальної власності та їх належний захист на законодавчому рівні та в судовому порядку сприяють динамічному розвитку науки, культури, створенню та пропонуванню на ринок нових технічних рішень.
Розробка Посібника з питань інтелектуальної власності допоможе суддям  сформувати єдині підходи при судовому розгляді справ з захисту прав винахідників, митців та авторів, удосконаленню навичок  та збагаченню досвіду українських суддів з метою забезпечення справедливого та ефективного розгляду справ в сфері інтелектуальної власності».