flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України

13 жовтня 2017, 10:00

14 жовтня православні християни відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці.

З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва, оскільки запорозькі козаки особливо шанували Покрову. На Січі це свято було храмовим. Богородиця була їхньою заступницею в далеких походах, під її покровом вони не боялися ні розбурханої стихії, ні злих ворожих сил. Її зображення було вибите на хрестах, які носили козаки. Священною для кожного козацького лицаря на Січі була Покровська церква, від її порога січовики вирушали на захист рідної землі і з подякою за порятунок поверталися до неї після походів. Саме восени на Покрову козаки часто проводили загальновійськову Раду, де переобирали кошового отамана і старшину.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості, указом Президента України від 14 жовтня 2014 року встановлене свято – День захисника України.

Події останніх років переконливо довели, що неньку Україну захищають не тільки Збройні Сили України, але і добровольці й волонтери. Служіння Батьківщині - це більше, ніж професія. Це - величезна любов, сила волі й патріотизм.

У цей день від усього серця вітаємо з Днем захисника України! Ви — наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок та спокій близьких — у ваших надійних, сильних руках.

Бажаємо Вам і Вашим близьким доброго здоров'я та щастя!

Сили Вам і твердості духу, стійкості та мужності, енергії та оптимізму, любові та добра, благополуччя та надійного тилу в родині!

 

З повагою,

Голова Львівського апеляційного

господарського суду                                                                                                      Борис Плотніцький