flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

02 жовтня 2017, 14:00

29 вересня 2017 року керівник апарату ЛАГС Олена Палюх та начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна взяли участь в засіданні робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, яке відбулось у Вищій раді правосуддя.

Захід відкрив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

У роботі взяли участь представники Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», на чолі з Олександром Вознюком, Національної асамблеї людей з інвалідністю, ГО «Вікно у світ», Ресурсного центру «Безбар’єрна Україна», інших громадських організацій, Національної асоціації адвокатів України, судових установ Києва, Львова та Одеси, територіального управління Державної судової адміністрації України у м. Києві, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України, Вищої ради правосуддя.

На засіданні робочою групою були розглянуті наступні питання:

1. Відкриття засідання.

2. Обрання заступника голови Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті Києві.

3. Обговорення питання щодо архітектурної доступності для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення приміщення апеляційного суду Київської області.

4. Обговорення питання щодо архітектурної доступності для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення приміщень Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області.

5. Обговорення інформації про заходи, вжиті для приведення сайтів судових установ у відповідність до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2013 року № 730 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 січня 2002 року № 3 і від 29 серпня 2002 року № 1302» з метою забезпечення доступності інформації на офіційному веб-сайті «Судова влада» для користувачів із вадами зору та слуху.

6. Обговорення Переліку рекомендацій щодо доступності судової установи для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

7. Обговорення та внесення пропозицій до пілотного проекту «Навігація судів» щодо доступності судових установ на прикладі Одеського апеляційного господарського суду, Київського апеляційного адміністративного суду, Вищої ради правосуддя, Шевченківського районного суду міста Києва.

8. Обговорення проектів процесуальних кодексів (господарського, цивільного та адміністративного судочинства) на предмет забезпечення прав осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення як учасників судових проваджень.

9. Обговорення та внесення пропозицій щодо створення Комітету з питань доступності до правосуддя як дорадчого органу на постійній основі при відповідному органі.

10. Обговорення питання щодо проведення семінару на тему «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку» у виїзному форматі в м. Львові та запрошення Львівського апеляційного господарського суду до участі у Робочій групі.

11. Інше.