flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у презентації результатів моніторингу веб-сайтів судів вищого та апеляційного рівня

02 червня 2017, 11:30

31 травня 2017 року в м. Києві начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна прийняла участь у презентації результатів моніторингу веб-сайтів судів вищого та апеляційного рівня у 2016 році.

Моніторинг проводила Громадська організація "Інститут розвитку регіональної преси" за сприяння проекту Ради Європи "Підтримка впровадженню судової реформи в Україні".

Вітальними словами захід відкрили перший заступник виконавчого директора ГО "Інститут розвитку регіональної преси" Ольга Труфанова та керівник проекту "Підтримка впровадженню судової реформи в Україні" Андрій Кавакін.

Результати моніторингу презентували медіа-юрист, адвокат ГО "Інститут розвитку регіональної преси" Людмила Панкратова та медіа-юрист, адвокат ГО "Платформа прав людини" Людмила Опришко.

Доповідачі зазначили присутнім, що спостерігається позитивна динаміка зростання рівня відкритості веб-сайтів судів. Так порівняно з 2015 роком, у 2016 році на 10% зросла інформаційна наповненість сайтів судів, що допомогає громадянам оперативно отримувати необхідну для них інформацію 24 години на добу 7 днів на тиждень. Це є високим показником зростання.

Це відбулось завдяки плідній співпраці та взаємній комунікації між ГО "Інститут розвитку регіональної преси" та судами; високій зацікавленості судової влади у збільшенні відкритості для громадян; злагодженій роботі працівників апаратів судів; активній позиції прес-служб, які швидко та ефективно реагували на зауваження експертів.

Підводячи підсумки презентації та обговорень, були надані рекомендації представникам судів щодо покращення інформування громадськості про свою діяльність, враховуючи рекомендації Ради Європи.

Нам всім є над чим працювати!