flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнська науково-практична конференція

20 травня 2017, 11:00

19 травня 2017 Асоціація суддів господарських судів України на базі Одеського апеляційного господарського суду провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему: «Основні новели проекту Господарського процесуального кодексу України та перспективи їх застосування у судовій практиці». Участь в якій прийняли судді Вищого господарського суду України, судді перших та апеляційних інстанцій господарських судів України, а також представники органів державної влади, місцевого самоуправління, науковці, представники бізнес-спільноти, практикуючі юристи, адвокати.

Відкрили конференцію вітальними словами до учасників голова Одеського апеляційного господарського суду, голова ГО «Асоціація суддів господарських судів України» Наталія Морщагіна; суддя, секретар Пленуму ВГСУ Лариса Рогач та суддя, секретар ІІ судової палати Тетяна Дроботова.

Від Львівського апеляційного господарського суду та судів Львівського апеляційного округу участь у заході взяли: голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та суддя Олег Матущак; голова господарського суду Тернопільської області Сергій Стопник та суддя Володимир Гевко; голова господарського суду Івано-Франківської області Марина Шіляк та суддя, кандидат юридичних наук Тетяна Стефанів; судді господарського суду Львівської області Тарас Рим та Роман Кидисюк; заступник голови господарського суду Чернівецької області Іван Скрипничук.

Метою конференції стало обговорення новацій нової редакції Господарського процесуального кодексу України (законопроект №6232 від 23.03.2017), що надасть можливість визначити єдиний підхід в застосуванні їх в роботі.

Суддя Львівського апеляційного господарського суду Олег Матущак окреслив питання окремих процесуальних новел предметної юрисдикції за проектом нового ГПК України. За його словами, запропонованими змінами до кінця не вирішено дане питання.

Суддя господарського суду Львівської області Тарас Рим виступив з доповіддю на тему: «Забезпечення позову: нові підходи для підвищення ефективності за проектом ГПК України».

З огляду на актуальність теми конференції організатори забезпечили проведення заходу в режимі відеоконференцзв’язку з господарськими судами України.